18.10.2008

yesil ekran



DÜNYANIN KURTARILACAĞI SAATLERBugün başlayacak özel yayınlarda “Dünyanın kurtarılacağı saatler belli oldu! Esra Sert’in sunacağı çevreci yaşam klavuzu “Yeşil Rehber”, her gün saat 11.15’te ekrana gelecek. NTV Haber Merkezi’nin Türkiye’nin her yanından çevre sorunlarını derlediği haber program “Yeşil Haberci” her gün 15.15’te, “Yeşil Belgeseller Kuşağı” 20.30’da izlenebilecek. Tüm haber bültenlerinde özel dosyalar, organik yemek tariflerinden çevreci tatillere, arkeolojik kazılardan başarı öykülerine mini programlar, yeşile adanmış yapımlar yayınlanacak. Ayrıca bilgi bandında çevre ve ekosistemle ilgili faydalı bilgiler aktarılacak. Tüm DYG TV ve radyolarında da çevreyle ilgili ilgi çekici istatistikler, çarpıcı gerçekler ve çok kolay uygulanabilecek çevresel davranışlardan örnekleri anlatan kısa dosyalar ekrana gelecek. Denizlerimizin kirlilik oranı, barajlardaki son durum, havadaki oksijen oranı, en yüksek ve düşük sıcaklıklar gibi günlük yaşamımız ilgilendiren kısa bilgi notları da bilgi ekranında yer alacak.
Köy tavuğu hangisi?
ÜNLÜLER ÇEVREYİ KURTARACAKNTV’nin başarılı anchormanlerinin yanı sıra, ünlü isimler de özel programlarla ekranda olacak. NTV’nin “Yeşil Ekran”ında her akşam dünyayı kurtarmanın yolları aranacak... Esra Sert, “Yeşil Rehber” ve “Yeşil Haberci”yi, Burçak Önder “Yeşil Ekonomi”, Oğuz Haksever, ekoloji konulu tartışma programı “Yarın İçin Şimdi”, Celal Pir her akşam “Yakın Plan”, Melisa Sözen “Dünyayı Kurtaran Kadın”, Gani Müjde “Denizde Hayat”, Heves Atasoy “Yakın Yerler”, Deniz Berdan “Yeşil Mutfak” programlarını sunacak. Celal Pir’in Pazartesi’den Perşembe’ye saat 22.00’da ekrana gelecek “Yakın Plan” programında günlük hayatta karşımıza çıkan sorunlar konunun uzmanları ve ilgilileri tarafından değerlendirilecek; programın her bölümün içerisinde “Özel çevre kuşağı” yer alacak. Bu kuşakta hayatımızın ayrılmaz birer parçası haline gelen ve önemsenmeyen kredi kartı, naylon poşetler gibi objelerin üretim aşamasından geri dönüşüm aşamasına kadar izlediği yol takip ediliyor. Ünlülere sorular sorulup, ekolojik ayak izleri ölçülüyor, karbon testi uygulanıyor.DÜNYAYI KURTARAN KADINMelisa Sözen ise her Cuma gecesi yayınlanacak “Dünyayı Kurtaran Kadın” programında “Esprili bir biçimde” dünyayı kurtarmak için bir adım atacak... Türkiye’de sağlığımıza ve çevreye dost bir yaşam sürmek mümkün mü? Teoride bildiklerimizi pratiğe nasıl geçirebiliriz? Sözen bu sorulara konukları ile birlikte birebir uygulamalarla cevap arayacak. GANİ MÜJDE ÇEVRE İÇİN YELKEN AÇIYORNTV yaz ekranının bir klasiği haline Gani Müjde ile “Denizde Hayat” bu sezon çevre için yelken açıyor... Cuma geceleri yayınlanacak programda Gani Müjde yine konuklarını teknesinde ağarlayacak; beraber yemek yapacak, koyları gezecek ve mekanları tanıtacak...ÇEVRE SORUNLARINI TARTIŞACAĞIZTarafsız tartışmaların yöneticisi Oğuz Haksever “Yarın İçin Şimdi” programında çevre sorunları için konunun muhataplarını stüdyoya çağıracak. Nükleer enerjiden orman yasasına gündemdeki büyük çevre sorunları her cuma gecesi canlı yayında tüm yönleriyle tartışılacak.ÇEVRE BELGESELLERİ KUŞAĞI NTV’nin “Yeşil Ekranı”nda her akşam 20.30’da “Çevre Belgeselleri Kuşağı”ı var. Belgeseller, çöp arıtmadan göç sorununa her konuda bilgi sahibi yapacak. BBC belgeseli “Yemekler ve Gerçekler”, “Küçük Gezegen İçin Büyük Fikirler” ve Nedim Hazar’ın hazırladığı göç belgeseli “Hareket Halinde Türkiye” “Yeşil Belgesel Kuşağı”nda ekrana gelecek. DERGİLERDEN ÖZEL ÇEVRE EKLERİNational Geographic, CNBC-e Business, Evo başta olmak üzere Doğuş Yayın Grubu dergilerinde çevre temalı ekler hazırlanacak.
Arılar neden kayboldu?
Renkli şeker çocuğumu hiperaktif yapar mı?
YEŞİL MÜZİSYENLER, ÇEVRECİ ŞARKILARBu programların ve haberlerin tamamı NTV Radyo’dan aynı anda yayınlanacak. NTV Radyo ayrıca “Türkiye’de Çevreciliğin Sesli Tarihi”ni anlatacak, küresel gerçekleri bir kez daha dillendirecek, “Halkın Sesi” çevreyi ele alacak. Radyo Eksen ve Billboard Radio ise “yeşil müzisyenler”in “çevreci şarkılar”ını yayınlayacak.
ÇEVREYE DUYARLI WEB SİTESİNTVMSNBC, projeyle ilgili tüm haberleri ve gelişmeleri yesil.ntvmsnbc.com adresinde okuyucusu ile paylaşacak, okuyucu görüşlerine yer verecek.